Benvolguts companys i companyes,

 

Un cop més CEIP Punta de n’Amer  celebrarà un dia de la pau especial. Enguany ja és el tercer any que ho treballam dintre dels valors del respecte, tolerància, ganes de millorar aquells espais que ens envolten; així com sobretot la solidaritat amb gent que amb petits gestos nostres, puguin aconseguir grans millores.

 

Per aquells nous membres de la nostra família, explicar-vos que s’han anat fent com a les altres escoles la recollida d’aliments, de roba, taps… però hem volgut aportar el nostre petit granet d’arena a altres events.

 

Durant el curs 2014 – 2015 els alumnes del nostre centre estaren involucrats en un projecte a nivell mundial que dugué a terme una companya nostra: Cati Massanet. Ella es posà en contacte amb altres centres, mestres i amb l’organització: Armed with the Hearts. En Pasqual, també company nostre fou l’encarregat d’editar el video que es presentà al Teatre d’Artà, on distintes empreses (publiques/privades), escoles (d’arreu del món) i entitats expressaven un missatge de pau a partir d’una cançó: Right to Peace. Al centre s’explicà la història de na Sadako Sasaki, nina amb leucèmia per la bomba d’Hiroshima. A la historia s’explicà l’origen de les grues de paper i per aquest motiu férem uns tallers d’origami on aconseguírem recollir i realitzar a les aules més de 1000 grues de paper. Aquest número era simbòlic segons l’amiga de na Sadako.

 

Els alumnes de 2n feren arribar a l’hospital de Son Llàtzer algunes d’elles. Així doncs, del lloc on sortí la 1a, d’un hospital, tornaren com a memòria d’aquell dia perquè tots aquells nins i nines que estaven hospitalitzats vessin que no estaven tot sols. De fet, tengueren la visita dels alumnes que enguany ja fan 4t de Primària.

 

A banda, es sortí al pati a representar la cançó la qual duia una coreografia amb senyal de signes, per tal de fer arribar el missatge de la cançó que es cantà, no només pels que poden escoltar, sinó també per a tots aquells que una imatge pugui significar més que mil paraules. Tot plegat foren unes jornades molt emotives.

Aquell mateix gener, també es recaptaren diners per un infant que patia una malaltia greu.

 

Durant el curs 2015 – 2016 decidírem continuar amb aquesta tasca. Els nens disfrutaven ajudant dintre de les seves possibilitats i els feia sentir-se orgullosos de la tasca que feien. Així doncs es realitzà un calendari solidari. Els distints cursos, AMIPA i mestres en formàrem part. Els diners que es recaptaren anaren a la Fundació Reial Mallorca.

A més, a partir de les polseres Candela (polseres que també amaguen una gran història d’amistat darrera), sorgí per part dels alumnes de 5è i 6è les Naboof Marina. Naboof perquè als alumnes de 6è els agradava com sonava i Marina en honor a una alumna que havíem tengut fins feia un any al nostre centre amb paràlisi cerebral.

 

Així doncs es realitzaren polseres de macramé on la gent podia fer donatius. Aquest cop els diners recaptats anirien al nostre hospital de zona per tal de donar-li una mica més de color a la unitat de pediatria. Aquest espai és comú a tots els nins i nines de la Zona de Llevant. Se’ls explicà que a l’hospital no sempre hi anem per notícies tristes o malalties, sinó moltes vegades a donar la benvinguda a un nou membre de la família. Aconseguírem més de 300€ amb poques setmanes. Actualment als passadissos de pediatria si veis núvols de colors, sols i estels... ja en sabeu l’origen. A banda, tenim un núvol petitó a la porta d’entrada d’infantil i un altre més gran a la porta d’entrada de secretaria on deixen constància de la seva història.

 

Els alumnes de 6è realitzaren un vídeo informatiu sobre aquest acte i el presentaren a concurs. CEIP Punta de n’Amer quedà primer de les Illes Balears; mentre que els alumnes de 3r realitzaren una vídeo carta a l’Hospital de Manacor fent-los arribar els missatges de com els agradaria que fos el seu hospital i donant les gràcies per deixar-nos participar.

 

Enguany doncs, no ens volem aturar vista la gran feina que fan els nins i ja està en marxa una de les activitats que es duran a terme el proper 30 de gener. Durant el curs 2016 – 2017, CEIP Punta de n’Amer participarà amb els ‘Smiley Locks’. Aquest projecte també sorgeix a partir d’una història real, on per desgràcia tots en major o menor grau hem viscut o estam vivint d’aprop.

 

El proper 30 de gener del 2017, per la tarda es realitzarà un tall solidari. Mechones solidarios, una organització de Màlaga estarà en contacte directe amb les perruqueries que vendran al nostre centre a ajudar amb aquest projecte. Tota aquella gent interessada i de forma totalment voluntària podrà venir al nostre centre a:

 

a)      Tallar-se mínim 20 cm de cabells i així poder-los donar per poder realitzar perruques oncològiques, junt amb un donatiu de 5€.

 

b)      Tallar-se simbòlicament les puntes i realitzar el donatiu de 5€.

 

c)       Realitzar senzillament un donatiu.

o

d)      Donar suport a aquest acte informant al major número de persones possible per tal de participar d’aquesta activitat.

 

En el cas que no puguin venir però sí que vulguin donar el seu cabell hauran de seguir les indicacions que més endavant s’explicaran. En aquests moments és una activitat amb la que estan treballant els alumnes de 6è de primària on s’encarregaran durant aquests mesos de preparar la presentació i informació necessària per fer-la arribar a la gent.

 

Volem formar part de la Xarxa Centres Promotors de la Salut i consideram que els somriures en són una part fonamental per aconseguir-ho.

 

CEIP Punta de n’Amer

 

Centre Promotor de la Salut

Useful Videos
Useful Videos

Maths & Science
Maths & Science
Conversor
Conversor

Science Activities
Science Activities